Máriás Ferenc erdész: Életem

A Prémium szolgáltatás 1 napra érhető el előfizetéssel a vásárlás napján.

A Máriás Ferenc erdész: Életem című dokumentumfilm megtekintésének ára: $ 6 /nap.

A fizetés a PayPal rendszerén történik, paypal fiókkal, vagy bankkártyával az ikonra kattintva.

A Máriás Ferenc erdész: Életem című életrajzi dokumentumfilm megtekintése a fizetés után az ikonra kattintva új oldalon nyílik meg.

Máriás Ferenc erdész: Életem

Életrajzi dokumentumfilm (2014) (52 perc)

Máriás Ferenc – az erdész – e dokumentum filmben saját szavaival meséli el életének történetét. A rendező – Varga Árpád Zsolt – sajátos képi dramaturgiával és archív felvételekkel kíséri végig a film főszereplőjét. A film mintegy a teljes XX. évszázadot öleli fel a magyar puszta hely- és kor-történetéből, egy tiszta, őszinte, példamutató ember életútján keresztül. Máriás Ferenc egyenes jelleme és józan gondolkodása szól a nézőhöz, amint visszaemlékezik például, hogy már tizenkét évesen biciklivel járt Mindszentről Budapestre kubikos munkát végezni. A háborúban töltött idő alatt egyetlen ember életét sem vette. A Szovjet-orosz hadifogságból regénybe illő módon szökött meg. Hazatérve, tanulmányai folytatása után erdészként a természetben élt, bikáit és lovait a Tiszában úszni tanította. Még hetvenhét évesen is többször átúszta a folyót, s nyugdíjasként továbbra is járt biciklivel Budapestre. A saját maga tenyésztette lovai számos országos versenyt nyertek. Az általa tervezett házát sajátkezüleg építette fel. A lovak padlásról való etetésében – leleményessége és logikus gondolkodása nagyszerűen tükröződik. A forgatás kedvéért nyolcvankilenc évesen még örömmel ült fel Felhő nevű lovára. Záró szavaiban Máriás Ferenc az erdész példaértékű életfilozófiáját fejti ki.

Rendező: Varga Árpád Zsolt

Producer: Varga Árpád Zsolt

Co-Producer: Czurkó Szilárd, Czurkóné Czeglédi Ida

Operatőr: Varga Árpád Zsolt

Hangmérnök: Fazekas Gábor Szilárd

Zene: Philip Gaston, Varga Árpád Zsolt

Szerkesztő: Lelkes István

Vágó: Varga Árpád Zsolt

Amennyiben nem sikerült megnyitnia a filmet de előfizetett rá, kérjük jelezze a KAPCSOLAT fülön keresztül és vegye fel a kapcsolatot velünk.