Get Adobe Flash player

Forgatókönyvek

Elsőként Woody Allen nagysikerű filmjének, az Annie Hall-nak az eredeti forgatókönyvét olvashatjátok.

 

A második forgatókönyv saját írás. A Sorsunk Van című filmet 2009 januárjában készítettük az AXN filmfesztiválra. A film a nevezett több mint 170 alkotásból bekerült a legjobb 15-be. A filmjeink fül alatt megtalálod a filmet is és megnézheted. Amit érdemes tudni, hogy minden szereplője a filmnek életében először állt kamera előtt és semmilyen tapasztalattal nem rendelkezett. Egyedül a stáb volt profi. Egy baráti társaság, buliból készített filmjének forgatókönyvét olvashatod itt, illetve nézheted meg a belőle készült filmet. Érdekes tanulmányozni.

 

A harmadik forgatókönyvről. A Budapest, Budapest Te csodás... forgatókönyvét azért tettem fel, mert Technikai forgatókönyv. Szintén saját írás. Magyarországon évtizedekig ezt a forgatókönyv formát használta mindenki. Ez volt a filmforgatókönyv. Csak a rendszerváltás óta használjuk mi is a Hollywood-i formátumot, amiben pl. a Sorsunk Van is íródott.

 

Az Erdélyben éltem című klip Baki Józsi megbízásából készült Holywoodban. Ő a dal szerzője és előadója is. A forgatókönyv érdekessége, hogy frame pontosan lett megírva és a forgatókönyv után csatolva van a helyszínlista és a forgatási terv is. A 101 oldalas könyvből könnyű volt dolgozni, mert tartalmazta a zenei bejátszó Track-ekre bontott listályát is, melyet a playback miatt külön CD-n is elkészítettünk darabokban a snittek felvételi sorrendjében. Tartalmazza továbbá a szereplők pontos öltözékét is a sok átöltözést figyelembe véve. A klip megtekinthető a Filmjeink fül alatt.

 

 (Megjegyzés! Ha üres oldalt találsz a Forgatókönyvek oldalon a Forgatókönyv 1-2-3-4 fülek alatt, akkor az az Explorer hibája, nyisd meg más keresőprogrammal, pl. Chrome, Opera, Firefox, stb.)